3 grunner til at hunden klør seg

Som veterinær, hvis du får presentert en kløende hund, er det to måter å behandle kløen på. Du kan enten bare behandle kløen, eller undersøke hva som forårsaker kløen. Hud som ikke har det bra har to valg; den kan bli rød og betent, eller den kan klø. Hvis du bare får kløen til å forsvinne, altså fjerner symptomet, vil den mest sannsynlig komme tilbake igjen. 

Det er hovedsakelig tre ting som forårsaker at hunder klør; parasitter, allergier og infeksjoner. Det i seg selv er ganske betryggende. Det er potensielt hundrevis av ting, men du kan i hovedsak kategorisere dem i disse tre hovedgruppene.

Parasitter - lopper og midd

Den vanligste årsaken til kløe er lopper, og den vanligste parasitten er midd (Sarcoptic mites) som lever i huden og er veldig kløende.

Lopper er hovedsakelig et problem om sommeren og fremover høsten. De liker varme og litt fuktighet, og hvis de ikke blir avbrutt vil de avle og avle og avle. I dagens tette og godt oppvarmede hus lever de godt hele året. Hunder får som oftest lopper fra katter, og katter får dem fra andre katter.

Lopper kan eksistere i ganske lang tid uten å merkes, men til slutt trenger fru Loppe et blodmåltid for å modne eggene sine. Tepper og matter er ideelle hjem for loppeegg, larver og pupper, så det beste er å støvsuge huset ditt minst en gang i uken, og oftere hvis du oppdager lopper - Du må behandle katten og hunden så vel som huset. For hver en du ser på hunden eller katten, vil det vanligvis være et mangfold i miljøet.

Mange midd kommer fra rev og annet dyreliv eller fra andre hunder som har midd. Hvis du har en kløende hund, må du først sjekke og behandle for lopper og midd. Fra et naturlig perspektiv, for å forhindre lopper, kan du bruke et urtepreparat som Verm-X, slik at de er mindre attraktive for lopper. Midd må behandles av en veterinær. Jeg anbefaler ofte hundeeiere å gi bryggergjær, hvitløk (med måte) og ingefær i maten. Hos de mest allergiske hundene kan denne kombinasjonen gjøre en virkelig stor forskjell.

 Allergi  

 Det er tre typer allergier:

Innendørs allergier (f.eks. Hus støv, husstøvmidd, lagringsmidd). Hvis kjæledyret ditt er allergisk mot noen av disse, vil de klø hele året.

Utendørs allergier (f.eks. Pollen, gress, trær osv.) Som høysnue, hvis kjæledyret ditt er intolerant mot pollen, vil det være mer sannsynlig at det klør sesongmessig på våren og sommeren. Med denne typen allergi vil de ikke klø seg om vinteren.

Eller hvis hunden din begynner å klø tilfeldig i løpet av året, kan det være fordi kostholdet er endret og den er intolerant overfor noen matvarer eller ingredienser. Hvete, storfekjøtt og kylling er noen av de viktigste årsakene (bl.a. fordi de har vært hovedingrediensene i hundemat i 70 år)-

Det er en jobb for veterinæren å skille mellom disse årsakene – det er egentlig hva dermatologi er. 

Smitte

Infeksjon kan skyldes bakterier, gjær eller soppinfeksjoner i huden. Sopp og bakterier følger med når huden blir utsatt for parasitter eller allergier. Den normale sunne huden får ikke infeksjoner, men parasittene forårsaker kløe, og hunden tygger eller skraper seg og skader huden, som dermed er åpen for infeksjoner.

Vanlig behandling, når parasitter og infeksjoner er eliminert som årsak til kløen, og man har konstatert allergi, er å bruke produkter som Atopica, Apoquel, Cytopoint eller kortikosteroider.

Slik lindrer du kløen

Verm-X Itch-Eeze kapsler for hunder er et daglig supplement for å redusere kløe og gjenopprette pelskvalitet. Laget av 100% naturlige aktive ingredienser og er utviklet med en unik blanding av urter og kan fôres hele året for optimal effektivitet.

lagt til handlevogn